Deurdorpels

Kluijtmans Natuursteen levert natuursteen deurdorpels op maat of direct uit voorraad. Wij vervaardigen in onze steenhouwerij in Eindhoven met kennis en vakmanschap uw natuursteen deurdorpels. Wij hebben een ruim aanbod aan natuursteen deurdorpels en vlakdorpels op voorraad.

Wilt u natuursteen deurdorpels online bestellen? Dat kan! Geef de maten van uw natuursteen deurdorpel op en de natuursteen soort. U ontvangt een prijsopgave en binnen een beperkt aantal  dagen leveren wij de bestelde natuursteen deurdorpel. Neem contact met ons op om de mogelijkheden en onmogelijkheden van dat moment te bespreken.

Hebt u per direct natuursteen deurdorpels nodig? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen standaard productieruimte en tijd voor u reserveren. En kunnen u vaak snel helpen.

Natuursteen deurdorpels

Een natuursteen dorpel kan zowel binnen- als buiten worden toegepast op verschillende plaatsen. Bijvoorbeeld in badkamers, toiletten en keukens, maar ook in een doorloop van een deur. De natuursteen deurdorpel verbindt dan de twee vloerdelen in de beide ruimtes. Buitenshuis worden deurdorpels gebruikt omdat de verticale kozijndelen zijn vaak in hout of staal uitgevoerd. De natuursteen deurdorpels zorgen ervoor dat vocht zoveel mogelijk buitenshuis blijft.

Omdat de verticale deurkozijndelen direct op de grond staan, hebben deze over het algemeen veel te lijden van vocht. Daarom worden het onderste deel van het verticale deurkozijn vaak ook uitgevoerd in natuursteen. Dit heet een natuursteen neut of eindstuk. De neut is het verbindingsstuk tussen de natuursteen deurdorpel en het deurkozijn van hout of staal. Er zijn vele uitvoeringen natuursteen neut mogelijk. De hoogte en breedte kunnen verschillen. De neut en deurdorpel kunnen aan een stuk worden vervaardigd of als losse delen, zogenaamde “vaste” en “losse” neuten. Ook zijn verfraaiende hoeken mogelijk. Kluijtmans Natuursteen informeert u graag over de verschillende mogelijkheden zodat u een goede keuze kunt maken.

Op plaatsen waar veel verkeer c.q. gebruiksbelasting is, is een natuursteen deurdorpel een uitkomst. In openbare gelegenheden als winkelcentra, stations en kantoorgebouwen is zie je daarom vaak natuursteen deurdorpels omdat natuursteen een duurzaam karakter heeft en bovendien fraai oogt. Ook in woonhuizen tonen massieve natuursteen raamdorpels en natuursteen deurdrempels buitengewoon verzorgd en ze zijn bovendien onderhoudsvriendelijk.

Waarom natuursteen?

Natuursteen is bij uitstek geschikt als deurdorpel. Natuursteen is uniek, duurzaam, bestand tegen vocht en tegen hoge gebruiksbelastingen. Bovendien heeft het weinig onderhoud nodig. Over het algemeen wordt voor dorpels Belgisch hardsteen gebruikt of graniet. Deze natuursteen soorten zijn bij uitstek geschikt vanwege de waterkerende en slijtvaste eigenschappen.

Maatwerk

Kluijtmans Natuursteen heeft vak- en materiaalkennis in huis en jarenlange ervaring in het werken met natuursteen. Wij kunnen u terzijde staan bij het bepalen van het geschikte natuursteen soort. Ook voor inmeetwerk in de bouw, tekenwerk en het ambachtelijk en/of machinaal vervaardigen bent u bij Kluijtmans Natuursteen in Eindhoven aan het juiste adres. Bijna alle natuursteen deurdorpels maken wij in ons eigen natuursteenbedrijf. We informeren u graag over de vele mogelijkheden en de verschillende soorten natuursteen.

Hebt u vragen of bent u geïnteresseerd?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons mailen, bellen of een bezoek brengen aan ons bedrijf.