Urnen en gedenkplaats

Urnen worden gebruikt om de as in te bewaren na crematie van uw dierbare. Toen cremeren in Nederland nog niet zo gebruikelijk was, werd de as van een overledene bijna altijd uitgestrooid. Helaas was de herinnering daarna de enige manier om te gedenken. Veel nabestaanden vinden het prettig om een herdenkingsplaats te hebben. Tegenwoordig wordt de as in urnen bewaard en wordt er vaak een speciale gedenkplaats gemaakt om de overledene te gedenken.

Er zijn diverse mogelijkheden om uw dierbare te eren en te gedenken na de crematie. Naast de mogelijkheid om de as bij het crematorium te bewaren zijn er meerdere opties voor op de begraafplaats of voor thuis.

Urnen en gedenkplaats

Kluijtmans Natuursteen heeft een ruime collectie crematie stenen, ook crematie stenen op maat..

Het wordt steeds normaler om de as van een nabestaande thuis een plaats te geven.

Er zijn vele manieren waarop teksten op het grafmonument aangebracht kunnen worden.

Urnen in columbarium

Urnen kunnen worden geplaatst in een columbarium op de begraafplaats. Een columbarium is een muur of wand bestaande uit nissen. Hierin kan de urn worden bijgezet. De nissen worden afgesloten met een gedenksteen, deze zijn vaak vierkant of rechthoekig welke gebonden zijn aan vaste afmetingen. Ondanks de vaste maatvoering kunnen deze gedenkstenen toch heel persoonlijk gemaakt worden. U kunt kiezen voor een mooie natuursteen variant maar ook voor bijvoorbeeld glas, zodat de urn zichtbaar blijft.

Urnen in urnentuin

Urnen kunnen ook in een urnentuin/urnenbegraafplaats worden bijgezet. De mogelijkheden hiervan verschillen per begraafplaats. Graven voor urnen hebben vaak verschillende maatvoeringen. U kunt er voor kiezen om een grafsteen of een grafzerk te plaatsen op het urnengraf. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden die passen bij de eisen van de betreffende begraafplaats en die voldoen aan uw wensen. Zo kunnen we samen een mooi grafmonument creëren om uw dierbare te gedenken. Wilt u een indruk krijgen van de mogelijkheden? Bekijk dan eens de pagina urn op de begraafplaats.

Contact met Kluijtmans natuursteen

Wij leveren maatwerk naar persoonlijke wens. Samen met u werken we graag aan de mooiste creaties van natuursteen. Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons mailen, bellen of een bezoek brengen aan ons natuursteenbedrijf in Eindhoven.

Kanaaldijk Noord 113
5642 JA Eindhoven
Telefoon: +31 (0)40 – 281 35 69

Maandag t/m donderdag 7.30-16.30 uur
Vrijdag 7.30-16.00 uur
Zaterdag 10.00-12.00 uur

Urn in huis

De urn thuis een plaats geven behoort ook tot de mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om een speciale plaats te creëren om de urn bij te zetten. Of u kunt denken aan een kunstwerk op een sokkel, waarbij de as van de overledene in de sokkel bewaard wordt. Bij Kluijtmans Natuursteen informeren wij u graag over de mogelijkheden om de urn thuis een mooie plek te geven.

Urn in de tuin

Heeft u liever de urn in de tuin? Ook dat is mogelijk. Wij kunnen samen met u kijken hoe we op een mooie wijze de urn kunnen bijzetten in uw tuin. U kunt hierbij denken aan de urn begraven in een urn kelder met daarop een kleine grafsteen of grafzerk. Maar er kan ook ruimte vrij gelaten worden in de steen zelf voor de urn. Een kunstwerk op een zuil bij een vijver kan ook een prachtige plaats worden om uw dierbare te gedenken. Op de pagina thuis gedenken krijgt u indruk van wat mogelijk is om de urn in huis of in de tuin bij te zetten.

Uw wens staat centraal

Een dierbare verliezen geeft veel verdriet, u gaat door een periode van rouw. Wij begrijpen dat en nemen dan ook de tijd voor u. Bij Kluijtmans Natuursteen kijken we samen met u welke wijze van gedenken het beste bij u past. Wij zullen u begeleiden en ondersteunen in uw keuze zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen. Neem gerust eens contact met ons op.