Grafstenen Bergeijk

Grafstenen Bergeijk worden door de vierde generatie Kluijtmans vanuit het gelijknamige Bedrijf Kluijtmans geleverd. Jet en Harry Kluijtmans staan nu aan het roer van Kluijtmans Natuursteen aan de Kanaaldijk Noord in Eindhoven. Van daaruit wordt ook Bergeijk voorzien van gedenkstenen

Bergeijk Rooms Katholieke Begraafplaats ’t Hof Hulsakker 5571 LD

De Rooms Katholieke Begraafplaats ’t Hof in Bergeijk heeft een Calvarieberg in het midden van de begraafplaats zoals op veel katholieke begraafplaatsen in het Zuiden gebruikelijk is. Op het oude deel van de begraafplaats langs het centrale pad, zijn nog monumentale grafmonumenten te zien gemaakt van hardsteen. Voorzien van een staande steen veelal met kruis en een omvangrijk liggend deel wat zerk op een roef genoemd wordt. Op het nieuwe deel is er sprake van kruisen waarop de graftekst is geplaatst.

Wij zijn ook werkzaam op de volgende begraafplaats:

  • Begraafplaats Sint Petrus  ’t Loo – Loo 81, 5571 KP Bergeijk

Meer over Bergeijk

De oudste benaming voor Bergeijk is Echa en dan hebben we het over 1137. Later veranderde dit in eik of Eikelberg. Doordat de plaats op een heuvel lag en heuvels al snel bergen zijn in Nederland werd het Bergeijk. St. Petrus banden of de Hofkerk een gotische kruiskerk is de belangrijkste kerk van Bergeijk. De toren is in 1650 omgevallen en nooit meer herbouwd. De bekendste industriële fabriek uit Bergeijk is Weverij de Ploeg die bijzondere stoffen in moderne kleuren weefde. Die weverij is in 2007 gesloten en nu wordt de Weverij nog vaak voor kunstexposities gebruikt.