Grafstenen Best

Ook in Best levert Kluijtmans grafstenen. Vanuit de Kanaaldijk Noord in Eindhoven gebeurt dat al vanaf 1963. De vierde generatie Kluijtmans Harry en Jet Kluijtmans broer en zus hebben sinds enige tijd het roer overgenomen van de broers Harry en Jack.

Best Rooms-katholieke Begraafplaats H.  Odulphus Aarleseweg 24 5684 LN Best

Temidden van lege akkers en op loopafstand van de kerk lag de begraafplaats St. Odulphus. We schrijven 1872. De huidige toegangspoort dateert van de jaren negentig uit de vorige eeuw. Op de met hardsteen bekroonde toegangszuilen staat te lezen: Ik gisteren, u heden, op de andere zuil staat: Gij zijt stof, Stof wordt gij weder. In een parkachtige omgeving met verschillende bomen staan verschillende monumentale grafstenen.

Best Rooms-katholieke begraafplaats H. Antonius Avondmaal Wilhelminaplein 159  5684 VP Best

Tegelijk met de bouw van de kerk de H.Antionius is er een begraafplaats aangelegd. Een rij van de graven ligt zelfs nog tegen de kerkmuur aan. De begraafplaats zelf is met een gemetselde muur omgeven waardoor er een intieme plaats om te gedenken is ontstaan. Het kerkhof heeft voor de bewoners uit Wilhelminadorp, maar ook voor veel Bestenaren een grote betekenis omdat hun overledenen er begraven zijn. Het is nu een fraaie tuin waarin men in alle rust kan gedenken. De Sint Antonius en de Sint Odulphus vormen nu een parochie.

Best Algemene openbare begraafplaats deelt de ingang  met de parochie H. Antonius aan het Wilhelminaplein 159

De algemene begraafplaats grenst aan de begraafplaats van de Antoniusparochie. De dagelijkse ingang is links van de Antoniuskerk aan het Wilhelminaplein. Bij begrafenissen is de poort aan de Professor R. Regoutstraat geopend. Op de begraafplaats is ook een columbarium beschikbaar

Meer over Best

Best hoorde aanvankelijk bij Oirschot maar is nu een zelfstandige gemeente met tegen de 30.000 inwoners. Met carnaval heet Best Klompengat omdat er in de regio klompen werden gemaakt. Nu is het de vestigingsplaats van de schoenenfabriek Bata en later Philips Medical Systems.