Grafstenen Helmond, Stiphout, Mierlo Hout en Brouwhuis

Gedenkstenen in Helmond worden bij Kluijtmans nu al weer door de 4e generatie steenhouwers gemaakt en geleverd. Helmond bedienen we sinds 1963 vanaf de Kanaaldijk Noord in Eindhoven. Wij Harry en Jet Kluijtmans broer en zus hebben het bedrijf recentelijk overgenomen van de beide broers Harry en Jack. Wensen of verhalen van klanten zetten we om naar een passend monument op de begraafplaats. Voorzien van teksten, decoraties of accessoires.

Begraafplaats Heilige Lambertus “de Molenstraat” Helmond

Rooms katholieke begraafplaats Lambertus aan de Molenstraat 72 Helmond. Dit is de oudste en bekendste begraafplaats van Helmond.  In de volksmond heeft men het over begraven aan “de Molenstraat”. Pas in 1880 kwam de begraafplaats op deze plek aan de Molenstraat. Nadat deze eerder 500 meter oostelijker lag, naast de protestantse begraafplaats die er al lag. Traditiegetrouw kunnen hier overledenen van alle gezindtes begraven worden en mag en kan er veel op het gebied van grafbedekking. De begraafplaats is ruim drie hectare groot en er bevindt zich ook een columbarium met meer dan 250 urnengraven. Midden op de begraafplaats is er een Calvarieberg te zien. Aan de kant van de Dasstraat ligt een Islamitische begraafplaats en aan de kant van de Molstraat de  Openbare Gemeentelijke begraafplaats te vinden is.

Begraafplaats Leonardus Wethouder Ebbenlaan 131 Helmond

Vanouds is de begraafplaats Leonardus de begraafplaats van de gelijknamige parochie later Helmond Noord. In 1940 gesticht met de bouw van de kerk die later gesloten is. Graf van Pastoor Bransma de stichter van de parochie Leonardus is er te vinden  Het onderhoud wordt door vrijwilligers gedaan in deze voor de bewoners van Leonarduswijk zo’n belangrijke plek. Leonardus heeft voldoende ruimte voor begravingen en een prachtige nieuwe urnenmuur voor urnenbijzettingen.

Begraafplaats Protestant Molenstraat

Overledenen van de Nederlands Hervomde gemeente en de Gerformeerde Gemeente worden op deze begraafplaats begraven. Het gaat daarbij om leden van de kerk die nu de Protestantse kerk Nederland wordt genoemd. De PKN gemeente omvat ook Aarle Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mierlo.

Begraafplaats Rooms Katholiek St Trudo aan de Dorpsstraat te Helmond

De huidige begraafplaats naast de Kerk St Trudo in Stiphout is ruim 3500 m2 groot en er zijn 450 graven en 30 urnengraven te vinden. Een van de beroemde graven is die van freule Johanna Carolina Constantia van der Bruggen die katholiek is geworden vanuit de protestantse familie Van Der Brugghen.

Begraafplaats Rooms Katholieke kerk Brouwhuis Rector Heuvelstraat Helmond

De begraafplaats Brouwhuis is de begraafplaats van de voormalige O.L.V. oarichie Middelares later is dat opgegaan in parochie Brouwhuis Rijpelberg. De begraafplaats is opengesteld voor bewoners van de wijk Brouwhuis of die aan kunnen tonen daar iets mee te maken te hebben gehad. Grafrecht tarieven zijn op de gelijknamige site www.deheiligelambertus.nl te vinden

Begraafplaats Rooms Katholieke kerk Brouwhuis

Er zijn twee gedeeltes op de begraafplaats Brouwhuis, elk deel is ongeveer 1000 m2 groot Ophet eerste deel staan traditionele zerken in allerlei maten en vormen. Op het tweede deel uniforme kruizen. De parochie was verbonden aan een missiehuis wat een verklaring is voor de gelijkvormige kruisen die de paters op hun graf kregen

Algemene Begraafplaats (grafeiland) Warandalaan Helmond

De kerkelijke en gemeentelijke begraafplaats Helmond hebben een algemeen reglement waar naar de mogelijkheden van grafrechten en dergelijke verwezen wordt.

Begraafplaats Rooms Katholieke kerk OL Vrouw TenHemelopneming Hortsedijk Helmond

De begraafplaats heeft een oppervlakte van 8700 m2 en beschikt over circa 1110 graven en 49 urnengraven

Begraafplaats Rooms Katholiek St Lucia aan de Slegersstraat te Hemond

De begraafplaats ST Lucia ligt achter de kerk in Mielo Hout aan de Slegerstraat, daar zijn circa 1000 graven in gebruik en 84 urnengraven te vinden.

Meer over Helmond

Helmond kent vier kernen: de stad Helmond, de voormalige dorpen Stiphout, Mierlo-Hout en Brouwhuis. Het dorpse karakter van de vroegere kernen zijn behouden gebleven en als zodanig herkenbaar. De stad heeft een verleden als metaal- en textiel industrie stad. Dat is nog goed zichtbaar. In het verleden was Helmond een vestingstadje dat omwalling kende. Het meeste daarvan is in de 19e eeuw afgebroken. Al voor het jaar 1000 is er sprake van bewoning in de regio Helmond. Met de aanleg van de Zuid Willemsvaart in de 19e eeuw ontwikkelde Helmond zich tot industriestad.  Al in 1232 beschikte de stad over stadsrechten. Een bekend textielbedrijf dat nog steeds in Helmond te vinden is, is de Vlisco die kleurige batiks maakt die vooral in het huidige Afrika gretig aftrek vinden.