Grafstenen Sint Oedenrode

Kluijtmans Grafstenen Sint Oedenrode is voor wat de naam Kluijtmans betreft een bekende naam. Nu al voor de vierde generatie worden in Sint Oedenrode gedenkstenen geplaatst door Kluijtmans Natuursteen. Harry en Jet Kluijtmans namen het stokje over van hun vader Harry Kluijtmans en Oom Jack Kluijtmans.

St Oedenrode  Rooms Katholieke Begraafplaats De Heilige Martinus Kerkplein

Achter de Martinus kerk in St Oedenrode ligt een prachtige begraafplaats met mooie krom vergroeide bomen. Een deel van de graven is goed bijgehouden anderen zijn verlaten en speelbal van de tijd geworden. Op deze begraafplaats is ook het graf van Bisschop Bekkers te vinden in Brabant een bekende persoonlijkheid. In 1908 in St Oedenrode geboren en in 1966 in Tilburg overleden. Bisschop in Den Bosch van 1960 tot 1966, de tijd van het Tweede Vaticaans Concilie. Bekkers was voorganger in moderne opvattingen in morele situaties.  Verschillende delen van het kerkhof onder andere de ingang toegangshek met beelden staan op de Rijks monumentenlijst

Wij zijn ook werkzaam op de volgende begraafplaats:

  • Sint Antonius van Padua – Lieshoutseweg 9A, 5492 HS Sint-Oedenrode

Meer over Sint Oedenrode

Sint Oedenrode ligt onder de rook van Eindhoven en is een plaats en ook gemeente met ruim 17 duizend inwoners. De plaats wordt doorsneden door de rivier de Dommel die ook in ’s Hertogenbosch terug te vinden is. Sint Oedenrode dankt haar naam aan Sint Oda van Brabant een vrouw die rond 700 samen met enkele volgelingen startte met de ontginning van de Hei. Dat werd in de volksmond rode genoemd gerooide blek. Oda die Rooide, Sint Oedenrode. In 2000 werd Sint Oedenroden uitgeroepen tot het groenste dorp van Europa.